Kuri cilvēki dzīvo ilgāk – apaļīgie vai tievie? Jūs būsiet pārsteigti

Kāpēc nav nemaz tik slikti būt apaļīgam, lasi šajā rakstā!

Saskaņā ar Japānas Aptaukošanās izpētes biedrības datiem, cilvēkam ar ķermeņa masas indeksu (ĶMI) 22 ir vismazākā iespējamība saslimt ar kādu slimību. Atgādinām, ka ĶMI aprēķina kā svara un auguma attiecību.

Tas nozīmē, ka tievi cilvēki ir mazāk pakļauti slimībām. Un kā svars ietekmē dzīves ilgumu un ilgmūžību? Atbildi sniedza japāņu speciālisti medicīnas žurnālā “Nikkei Asian Review”.

Desmit gadus zinātnieki novēroja aptuveni 350 000 Japānas iedzīvotāju, vidēji dalībniekiem bija vairāk nekā 40 gadu.

Izrādījās, ka mazākā nāves varbūtība sievietēm bija pie ĶMI 23-24,9, vīriešiem – pie ĶMI 25-26,9. Tas nozīmē, ka pētījumā tika pierādīta hipotēze, ka mazākais nāves risks bija cilvēkiem, kuru svars bija nedaudz virs standarta svara, tas ir, pilnīgiem cilvēkiem.

Kāpēc miesās pilnīgi cilvēki dzīvo ilgāk

Ir zināms, ka aptaukošanās kaitē veselībai. Piemēram, palielināts tauku daudzums palielina tādu slimību risku kā paaugstināts asinsspiediens, diabēts, arterioskleroze, kas izraisa insultu un miokarda infarktu.

Lasi vēl: Vai mājdzīvniekiem var dot piena produktus

Ir vispārpieņemts, ka labai veselībai ir nepieciešams ēst mazāk, ēst veselīgu pārtiku. Tajā pašā laikā medicīnas korporācijas Yusekai vadītājs Jun Sasaki uzskata: “Vecumdienās galvenais ir vienkārši daudz ēst. Labāk būt resnam nekā tievam.”

Kāpēc vecumā ir labāk palielināt svaru?

Sasaki uzskata, ka aptaukošanās ir bīstama, jo pastāv iespēja saslimt ar arteriosklerozi. Taču, mums novecojot, arterioskleroze tā vai citādi progresē, un tās profilakse vairs nav tik nozīmīga kā jaunībā.

Taču līdz ar vecumu nāk vēl viens drauds – vājuma problēma, fiziskās un garīgās vitalitātes, muskuļu spēka, kognitīvo funkciju utt. samazināšanās. Palielinās funkcionālo traucējumu risks, kas noved pie gultas stāvokļa un nāves. Tāpēc pētnieks uzskata, ka vecumdienās labāk labi ēst un nedaudz pieaudzēt svaru, lai izvairītos no šīs vājuma pakāpes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment